Občina Maribor
Podpis pogodbe za izdelavo PGD/PZI dokumentacije za projekt »Odvajanje in čiščenje odpadne vode na območju Maribora – širše prispevno območje CČN«


V Dvorani generala Rudolfa Maistra je potekal podpis pogodbe za izdelavo PGD/PZI dokumentacije za projekt »Odvajanje in čiščenje odpadne vode na območju Maribora – širše prispevno območje CČN« med Mestno občino Maribor in Institutom za ekološki inženiring d.o.o.. Pri projektu sodelujejo Mestna občina Maribor, Občina Duplek, Občina Hoče – Slivnica in Občina Miklavž na Dravskem polju.
 
Skupna vrednost projekta znaša nekaj več kot 24 milijonov EUR, projekt pa predvideva izgradnjo približno 45,6 km kanalizacije in 19 različnih razbremenilnih objektov in prečrpališč. Od omenjene vrednosti bo približno 15,5 milijonov EUR nepovratnih sredstev,
 
Terminski plan realizacije projekta predvideva izdelavo PGD dokumentacije v letu 2012 in nato na osnovi javnih razpisov izbranih izvajalcev izgradnjo projekta do konca leta 2014. V letu 2015 se bo opravil prevzem celotnega projekta in predaja v obratovanje.
 
 
Projekt »Odvajanje in čiščenje odpadne vode na območju Maribora – širše prispevno območje CČN« sofinancira kohezijski sklad EU.
 
Več informacij je v prilogi. Več fotografij s podpisa pogodbi si lahko ogledate v fotogaleriji.

 


Priloge
 Projekt 'Odvajanje in čiščenje odpadne vode na območju Maribora – širše prispevno območje CČN Maribor'
Mestna občina Maribor • Ulica heroja Staneta 1 • mestna.obcina@maribor.si • tel.: 02/22 01 000
Pravno obvestiloVarstvo osebnih podatkov
rss
Facebook MOM