Občina Maribor
Finale Mediteranskega pokala kasaških voznikov 2012 v Mariboru


V Mariboru bo 22. septembra 2012 potekala izjemno pomembna dirka, finale Mediteranskega pokala kasaških voznikov 2012. Mariboru je pripadla ta čast, saj obnovljena tekaška steza na hipodromu v Kamnici sodi med najboljše v Evropi.
 
Zveza društev kasaške centrale Slovenije je ustanovitvena članica Mediterranean Horseracing Union (MHU) s sedežem v Rimu. Unija združuje 16 držav Sredozemlja in črnomorskega območja, in sicer so v njo vključene Alžirija, Francija, Grčija, Hrvaška, Italija, Izrael, Malta, Maroko, Portugalska, Rusija, Srbija, Španija, Tunizija, Turčija, Ukrajina in Slovenija.
MHU vsako leto organizira Šampionat kasaških voznikov in Šampionat jockeyev, ki se izvajata na različnih hipodromih držav članic. Šesti, zadnji tek Šampionata, bo potekal 22. septembra 2012 v Mariboru. Ta čast bo pripadla KD Piramida na hipodromu v Kamnici pri Mariboru v sodelovanju z Zvezo društev kasaške centrale Slovenije. Mednarodno tekmovanje bo tudi promocija kasaškega športa pri nas, ki ponuja veliko tako na športnem,  kot na kulturnem in turističnem področju.
Slovenija v tekmovanju sodeluje od leta 2007, ko smo dosegli tudi skupno zmago tako med posamezniki, kot med državami, v letih 2008, 2009 in 2011 pa smo v obeh kategorijah zasedli odlično tretje mesto, kar nas na evropskem kasaškem zemljevidu uvršča v sam vrh uspešnih voznikov. Naši tekmovalci se udeležujejo vseh tekov in nas povsod zelo uspešno zastopajo.


Priloge
 Koledar 2012
Mestna občina Maribor • Ulica heroja Staneta 1 • mestna.obcina@maribor.si • tel.: 02/22 01 000
Pravno obvestiloVarstvo osebnih podatkov
rss
Facebook MOM