Občina Maribor
O Sloveniji in Mariboru tudi v španski reviji »Paisajes desde el tren«


Ugledna španska revija »Paisajes desde el tren« je v januarski izdaji namenila poseben prostor predstavitvi lepot Slovenije in drugega največjega mesta Maribor, ki je letos Evropska prestolnica kulture. Novinarka Arantxa Neyra je Slovenijo opisala kot državo, ki sodi med najbolj »zelene« države, pri čemer je izpostavila, da je, če želiš biti Slovenec od pet do glave, potrebno splezati na vrh gore Triglav. Slovenijo je predstavila kot eno izmed držav, ki  v ekstremnih športih dosegajo najvišjo udeležbo na svetu, zato vsem obiskovalcem predlaga, da se preizkusijo v kakšnem tovrstnem športu, kot na primer rafting, kanjoning, padalstvo ali kolesarjenje.
 
Maribor je predstavila kot mesto, ki je nosilec prestižnega naziva Evropska prestolnica kulture ter skozi številne znamenitosti in projekte, ki so načrtovani v mestu ob Dravi. Izpostavila je tudi nekatere mariborske znane festivale, kot sta Festival Lent in Festival Maribor. Kot največjo znamenitost mesta je izpostavila najstarejšo trto na svetu, Staro trto, ki raste na Lentu ter tudi druge zanimivosti – vinograde, Pohorje, bregove reke Drave...
 

V obširnem prispevku o Sloveniji in Mariboru je objavljen tudi intervju s špansko veleposlanico v Sloveniji Anunciado Fernandez de Cordova, ki je poudarila, da je v Sloveniji  izjemen interes za učenje španskega jezika. Med drugim je povedala, kaj združuje Špance in Slovence, kakšen je karakter Slovencev in kateri je njen najljubši kotiček v Sloveniji.

 

Celotni članek si lahko preberete v prilogi.


Priloge
 Paisajes desde el tren
Mestna občina Maribor • Ulica heroja Staneta 1 • mestna.obcina@maribor.si • tel.: 02/22 01 000
Pravno obvestiloVarstvo osebnih podatkov
rss
Facebook MOM