Občina Maribor
NUJNO OBVESTILO ob povečanih padavinah

 

Urad Republike Slovenije za zaščito in reševanje opozarja, da naj vsakdo, ki živi na območjih, ki so izpostavljena nevarnostim poplav, poskrbi za preventivne ukrepe na podlagi informacij o ogroženosti. Tako torej svetujemo vsem prebivalcem, ki živijo v bližini reke Drave, saj obstaja možnost razlitja reke ob večjih pretokih, da preventivno ukrepajo in zaščitijo svoje premoženje tako, da svoje materialne dobrine iz kleti in garaž evakuirajo iz poplavnega območja, prav tako pa naj obveščajo občinsko civilno zaščito o situaciji in problematiki v njihovem bivalnem okolju ter pomagajo bližnjim sosedom, ki so pomoči potrebni ter pomagajo pri umiku ljudi (bolnih, starejših in otrok) na varno. Stanje  naj spremljajo osebno ali preko medijev.
Poplav ne moremo preprečiti, lahko pa s primernimi in pravočasnimi ukrepi omilimo njihove posledice!
 
Obilne padavine se bodo namreč nadaljevale do noči na torek, ko se pričakuje tudi najmočnejše nalive. V torek med 15. in 16. uro naj bi bil namreč pretok reke Drave okrog 2200 m3/s.
 
V nadaljevanju posredujemo še sporočilo Dravskih elektrarn Maribor:
»Obveščamo, da je upravljalec avstrijskih elektrarn na Dravi posredoval spremembo možnega pretoka reke Drave. Pretok reke naj bi na mejnem odseku v torek, 30. oktobra 2018, po 15:30 dosegel 2.100 m3/s. Lokalni dotoki bodo predvidoma dosegli pretok do 200 m3/s, kar pomeni, da lahko pretoki reke Drave na področju Slovenije dosežejo 2.300 m3/s. V starih strugah Drave (Melje, Markovci) bo v skladu s predvidevanji pretok reke do 2000 m3/s, v primeru izpada elektrarn, pa bo pretok v starih strugah prav tako do 2.300 m3/s.
 
Aktualni pretoki reke Drave na področju Slovenije so objavljeni tudi na spletni strani www.dem.si«
 
Mariborska Civilna zaščita spremlja aktualne razmere in je pripravljena na ukrepanje.  


Mestna občina Maribor • Ulica heroja Staneta 1 • mestna.obcina@maribor.si • tel.: 02/22 01 000
Pravno obvestiloVarstvo osebnih podatkov
rss
Facebook MOM