Občina Maribor
"Počitnice s prijatelji 2018"

Samo še nekaj dni je do počitnic! Za dobra dva meseca bodo šolarji in šolarke pozabili na šolske obveznosti in se prepustili uživanju, sproščenemu ustvarjanju, igri, zabavnemu učenju, zanimivim in poučnim potepanjem, druženju s prijatelji ... Da bodo počitnice nepozabne in polne doživetij, bomo z dnevnim počitniškim programom »POČITNICE S PRIJATELJI 2018« poskrbeli tudi pri Zvezi prijateljev mladine Maribor.

 

 

 

 

Sprva bodo ustvarjalne delavnice potekale v okviru Festivala Lent oz. Art kampa v Mestnem parku, od 2. julija naprej pa s počitniškim programom nadaljujemo v Domu ustvarjalnosti mladih Maribor. Med ustvarjalnimi delavnicami bodo otroci in mladostniki lahko izbirali med različnimi likovnimi delavnicami, na tematskih delavnicah pa bomo izdelovali inštrumente in nanje igrali, oblikovali iz gline in lesa, se učili plesnih korakov, izdelovali lego robote, se preizkušali v improvizacijskem gledališču in gledališču v negledaliških prostorih, šivali, kvačkali in vozlali, si izdelali milo in šumeče kroglice, igrali bridž, namizni tenis in košarko, fotografirali, spoznali filmsko umetnost, tudi kuhali bomo in se sproščali na jogi ... Veliko doživetij nas čaka na kar 42-ih izletih. Ponedeljkove izlete smo naslovili “Klepet z živalcami”, torkove “Športno dopoldne”, sredine “Sredin izlet”, četrtkove “Raziskujemo mesto” in petkove “Doživetja na prostem”. Počitnice bomo zaključili s tradicionalnimi dogodki – Dogodkom v skate parku, tekmovanju “Maribor, moje mesto” in prav na zadnji dan počitnic še z “Neresno olimpijado” na Trgu svobode.

 

 

 

 

Podroben program z informacijami za starše je obljavljen na naši spletni strani, spremljate pa nas lahko tudi na našem Facebooku in drugih socialnih omrežjih.

 

 

 

 

 

ŠE INFORMACIJE O LETOVANJIH IN TABORIH ZA NADARJENE:

 

 

 

 

Otroci in mladostniki bodo letovali v šestih izmenah v Vzgojno izobraževalnem in rekreacijskem centru (VIRC) v Poreču, dveh izmenah na Domu Miloša Zidanška (DMZ) na Pohorju,  v Marburgu z izletom v Pariz ter na taborih za nadarjene Omogočimo sanje! Prosta mesta so le še v šesti izmeni v Poreču (13. – 23. 8.). Sredstva za subvencije Mestne občine Maribor in večine sosednjih občin so že porabljena, enako velja za sredstva za zdravstvene predloge, za brezplačna letovanja otrok iz socialno ogroženih družin pa še zbiramo donatorska sredstva, tako preko nacionalne akcije “Pomežik soncu”, kot z lokalno akcijo “Počitnice s prijatelji za vse otroke”.

 

 

 

 

Vse, ki bi želeli prispevati sredstva za letovanja otrok, vabimo, da prostovoljne prispevke nakažejo na transakcijski račun: SI56 04515-0000405095, odprt pri NKBM, namen nakazila: prostovoljni prispevek – letovanje otrok, sklicna številka: 2910 -2018.

 

 

 

 

Iz Referata za letovanja ZPM Maribor še sporočajo, da se še iščejo prostovoljci in prostovoljke za letovanje v Poreču in na Pohorju. Dodatne informacije na tel. št. 02 229 69 14, 040 433 766 in na e-naslovu referatzpm@zpm-mb.si

 

 

 

 

Počitniški pozdrav!

 

 

 


Mestna občina Maribor • Ulica heroja Staneta 1 • mestna.obcina@maribor.si • tel.: 02/22 01 000
Pravno obvestiloVarstvo osebnih podatkov
rss
Facebook MOM