Občina Maribor
Športni park Tabor kmalu z novo umetno travno površino

Maribor se letos ponaša z nazivom Evropsko mesto športa – Maribor 2018 in to je tudi leto, ki ga bodo zaznamovale številne investicije v športno infrastrukturo. Med drugimi je tudi Športni park Tabor, kjer se je v začetku leta začela izgradnja velikega nogometnega igrišča z umetno travo. Mestna občina Maribor in Fundacija za šport bosta izgradnjo velikega nogometnega igrišča sofinancirala v razmerju 70:30. Mestna občina Maribor je za novo nogometno igrišče namenila sredstva v višini 405.558 evrov, Fundacija za šport pa je Športnim objektom Maribor za to investicijo namenila sofinanciranje v višini 67.132 evrov.
 
Trenutno poteka namestitev umetne travne površine, dela bodo zaključena v zadnjih dneh maja, ko jo bodo preizkusile vinarske reprezentance v sklopu Evropskega prvenstva vinarjev - Vino Euro 2018 Slovenija, ki bo med 30. in 31. majem potekalo tudi v Mariboru.
 
Uradna otvoritev umetne travne površine v Športnem parku Tabor v sklopu projekta Evropsko mesto športa – Maribor 2018 bo 30. maja ob 18. uri kot dogodek z naslovom »Tafisa World Challenge Day«, pri čemer bomo pod sloganom »Gibaj Maribor« in okriljem Športne zveze Maribor izvedli aktivnosti z žogo skozi cel dan za vse generacije. 
 


Mestna občina Maribor • Ulica heroja Staneta 1 • mestna.obcina@maribor.si • tel.: 02/22 01 000
pravno obvestiloavtorji
rss
Facebook MOM