Občina Maribor
Vabilo – druga javna delavnica pod naslovom Oživitev degradiranega območja in stavbe »KPD«
23.2.2017

 

 

Delavnica bo v četrtek, 2.3.2017, med 11. In 14. uro, v prostorih Univerze v Mariboru – na oddelku za arhitekturo, Krekova ulica 2/II.

 

Najprej bo potekala predstavitev, v angleškem jeziku, študentskih idejnih projektov ureditve območja in stavbe »KPD«, ki so nastale v okviru rednega študijskega programa arhitekture  pri prof.dr. Sitar pod vodstvom mentorja arh. Nussmuellerja in se bo izvedla v okviru mednarodnega srečanja partnerskih mest projekta URBACT III – 2nd Chance (Druga priložnost za degradirane stavbne komplekse). Kasneje pa sledi delavnica vsebinske nadgradnje dejavnosti na osnovi študentskih idejnih projektov, v treh skupinah po področjih: kultura, gospodarstvo in urbanizem.

 

Projekt URBACT III – 2nd Chance – Druga Priložnost – Prebujanje »spečih velikanov« je projekt za reaktivacijo in sanacijo velikih opuščenih stavb, ki so izgubile svoj prvotni namen in so v slabem fizičnem stanju, ki s celovito revitalizacijo lahko predstavljajo velik potencial za trajnostni razvoj soseske in celotnega mesta.

 

Med projektnimi partnerji je več različnih mest, med njimi tudi Maribor. Ta se osredotoča na dva objekta – kulturna spomenika, in sicer na stavbo nekdanjega zapora »KPD« in osrednjo stavbo Železniške kolonije.

 

Priloge
 Delavnica
Mestna občina Maribor • Ulica heroja Staneta 1 • mestna.obcina@maribor.si • tel.: 02/22 01 000
Pravno obvestiloVarstvo osebnih podatkov
rss
Facebook MOM