Občina Maribor
Prostori MO Maribor uradno ena izmed 16 novih Unicefovih "varnih točk" v Mariboru
3.6.2016

 

V četrtek, 26. maja, je podžupan mag. Zdravko Luketič, iz rok vodje projekta Otrokom prijazno Unicefovo mesto Maribor Boruta Ambrožiča, prejel nalepko Unicefova "varna točka" s čimer je stavba MO Maribor na Ulici heroja Staneta 1 uradno postala varna točka.

Varne točke so različni javni prostori, kot so knjižnice, zavarovalnice, lekarne, cvetličarne, mladinski centri, trgovine, prodajalne in podobno, v katerih so usposobljeni ljudje, ki nudijo otrokom trenutno zaščito, pomoč ali zgolj nasvet v stiski. Te kontaktne osebe se udeležijo posebnega izobraževanja, ki ga zanje organiziramo v UNICEF-u Slovenija in jih seznanimo, kako pomagati otrokom v stiski.

 

 

 

 

Otroci lahko VARNE TOČKE prepoznajo po posebni nalepki modre barve ter beli smejoči se hišici, ki je nameščena na vidno mesto ob vhodu vsake VARNE TOČKE. Ko in če otroci potrebujejo VARNO TOČKO, lahko vedno brez strahu vstopijo v prostor, ki je označen s posebno modro nalepko ter se pogovorijo o svoji težavi ali pa zgolj razrešijo dvom, če je njihova stiska resna težava. VARNE TOČKE nudijo prostor, ki omogoča anonimnost.

V prilogi najdete podrobnejši opis projekta Unicefove varne točke s seznamom vseh novih varnih točk v MO Maribor.

 

Priloge
 Predstavitev varnih točk
Mestna občina Maribor • Ulica heroja Staneta 1 • mestna.obcina@maribor.si • tel.: 02/22 01 000
Pravno obvestiloVarstvo osebnih podatkov
rss
Facebook MOM