Občina Maribor
Odprtje fotografske razstave Cirila Ambroža »V objemu najstarejše trte« in odprtje nočne čitalnice
13.11.2015

 

Odprtje fotografske razstave Cirila Ambroža »V objemu najstarejše trte« in odprtje nočne čitalnice Knjižnično-informacijskega in založniškega centra (KIZC) v mariborski Kadetnici
V torek, 10. novembra, je podžupan MO Maribor, gospod Zdravko Luketič, skupaj s poveljnikom CVŠ polkovnik mag. Vilibald Polšak in predsednico društva bibliotekarjev Maribor, mag. Branka Kerec, svečano odprl nočno čitalnico KIZC V Kadetnici.
Podžupan Mo Maribor mag. Zdravko Luketič je v svojem pozdravnem govoru izpostavil velik pomen ohranjanja slovenske kulturne dediščine, h čemur prispeva tudi Slovenska vojska in pomen kulturnih dogodkov za mesto Maribor, ki se odvijajo v vojaškem protokolarnem objektu Kadetnice.
Svečana otvoritev nočne čitalnice je sovpadala z otvoritvijo fotografske razstave Cirila Ambroža, ki se s fotografijo ukvarja že več kot 35 let. Razstava z naslovom »V objemu najstarejše trte« zajema fotografije mariborske štiristoletne trte.
V kulturnem programu so sodelovali varovanci Varstveno delovnega centra Polž Maribor in študenti Izobraževalnega centra Piramida Maribor.

 

Mestna občina Maribor • Ulica heroja Staneta 1 • mestna.obcina@maribor.si • tel.: 02/22 01 000
Pravno obvestiloVarstvo osebnih podatkov
rss
Facebook MOM