Občina Maribor
Sprehajanje psov iz zavetišča v času vročinskega vala

 

Posredujemo obvestilo o sprehajanju psov iz zavetišča v času vročinskega vala, ki ga vremenoslovci napovedujejo za naslednje dni:
 
"Vremenoslovci nam za prihodnje dni ponovno napovedujejo ekstremno visoke temperature, ki pomenijo dodatno obremenitev tudi za živali. Zato smo se v Zavetišču za živali odločili, da v primeru, da dnevne temperature presežejo 30 stopinj Celzija, odpovemo dnevne sprehode. Sprehajanje v času največje vročine pomeni za psa velik napor, izključeni pa niso niti pojavi bolezenskih znakov, predvsem pri starejših psih. Kljub temu da je sprehajalna pot urejena po gozdu, ob katerem teče tudi potok, smo v zadnjem času pri psih opazili različne ekceme, ki jih pripisujemo kopanju v potoku, zato kopanje psov v potoku odsvetujemo. Za dnevno gibanje psov, ki so svoj začasni dom našli v našem zavetišču, bodo zgodaj zjutraj poskrbeli oskrbniki, zaposleni v zavetišču.
 
Tudi lastnikom hišnih ljubljenčkov svetujemo, da so v prihodnjih dneh še posebej pozorni na potrebe svojih živali. Na sprehode jih vodite zgodaj zjutraj ali pozno zvečer, sicer pa naj imajo na voljo senčni prostor in zmeraj dovolj sveže pitne vode. To je v najbolj vročih dneh potrebno menjavati na nekaj ur. V primeru nenavadnega obnašanja pa vsekakor priporočamo obisk pri veterinarju."


Mestna občina Maribor • Ulica heroja Staneta 1 • mestna.obcina@maribor.si • tel.: 02/22 01 000
Pravno obvestiloVarstvo osebnih podatkov
rss
Facebook MOM