Občina Maribor
Vzgojno preventivna akcija »Bistro glavo varuje čelada« / 22.4.2015


Kolesarjenje postaja ponovno vse bolj priljubljeno, saj pomeni prijetno obliko športnega življenja in zdrav, okolju prijazen način prevoza. Otrokom pomeni kolo še veliko več. Vožnja s kolesom je hkrati tudi igra, prikazovanje sposobnosti in izražanje načina življenja. Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Maribor namenja posebno pozornost mladim kolesarjem, saj so kolesarji poleg pešcev med bolj ogroženimi udeleženci v prometu. Med posledicami prometnih nesreč, v katerih so udeleženi kolesarji, so najbolj pogoste poškodbe glave, ki spadajo med najtežje poškodbe.
 
Da bi opozorili na probleme kolesarjenja ter predstavili koristnost in uporabnost kolesarskih čelad za otroke in odrasle, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu MO Maribor organizira že triindvajseto leto zapored vzgojno preventivno akcijo »Bistro glavo varuje čelada«. Prireditev bo potekala v sredo, 22. aprila 2015, med 9. in 13. uro na Trgu Leona Štuklja v Mariboru.
 
V primeru dežja bo prireditev prestavljena na sredo, 6. maja 2015.
 
Več informacij o vzgojno preventivni akciji »Bistro glavo varuje čelada« in programu prireditve je v priloženem gradivu.


Priloge
 Vzgojno preventivna akcija »Bistro glavo varuje čelada«
Mestna občina Maribor • Ulica heroja Staneta 1 • mestna.obcina@maribor.si • tel.: 02/22 01 000
Pravno obvestiloVarstvo osebnih podatkov
rss
Facebook MOM