Občina Maribor
Podelitev priznanj športnikom leta 2017

Mestna občina Maribor in Športna zveza Maribor sta sinoči (28.1.2018) na gala dogodku Izbor športnika Maribora v Hotelu Habakuk podelili priznanja za najboljše športne dosežke v preteklem letu. Za najboljša športnika sta bila razglašena Ilka Štuhec in Ivan Trajkovič, najboljši moštvi pa sta postali ženski Odbojkarski klub NKBM in moška nogometna ekipa NK Maribor.

 

 

Dogodek se je tokrat po značaju nekoliko razlikoval od preteklih let, ko je bil Izbor športnika Maribora odprt za javnost. V svečanem ambientu Hotela Habakuk so si letos v živo prireditev ogledali povabljeni gostje, pokrovitelji, športniki in športni funkcionarji. Za širšo javnost pa je prenos prireditve potekal v živo prek Facebook in Youtube kanala.

 

 

Poleg nagrad za najboljše športnike posameznike in ekipe sta Športna zveza Maribor in Mestna občina Maribor tudi letos podelila nagrade športnikom invalidom, Cizljeve plakete in priznanja Olimpijskega komiteja Slovenije, ki sta jih mariborskim športnikom podelila predsednik OKS Bogdan Gabrovec in podpredsednik Iztok Čop. Novost na letošnjem Izboru športnika Maribora so bila priznanja za posebne športne dosežke v preteklem letu. S slednjimi so bili nagrajeni kapetan NK Maribor Marcos Tavares, kickbokser Gregor Stačanek in plesalca Anna Mashchyts in Damir Halužan.

 

 

Župan MO Maribor dr. Andrej Fištravec je ob tem dodal: »Podeljene nagrade in številni športni dosežki v nacionalnem, evropskem in svetovnem merilu kažejo na to, da je Maribor upravičeno postal Evropsko mesto športa 2018. Mesto je zmeraj bilo in verjamem, da bo tudi v prihodnje ostalo mesto uspešnih športnikov, ki so pustili pečat v svetu in umestili tako mesto Maribor kot tudi Slovenijo na zemljevid športnih velesil.«

 


Mestna občina Maribor • Ulica heroja Staneta 1 • mestna.obcina@maribor.si • tel.: 02/22 01 000
pravno obvestiloavtorji
rss
Facebook MOM