Občina Maribor
50. let pobratenja med mestoma Maribor in Greenwich

 

Župan MO Maribor dr. Andrej Fištravec, podžupan MO Maribor Saša Pelko, vodja kabineta Marjeta Kristofić Jamnik in Petra Kneževič, mestna svetnica in predsednica Odbora za lokalno samoupravo in splošne zadeve so se udeležili dogodkov ob 50. obletnici pobratenja med mestom Maribor in Greenwich.
 
Prve oblike sodelovanja med mestoma Maribor in Greenwich so bile vzpostavljene v letu 1959, Greenwich je prvo mesto s katerim se je Maribor pobratil. 5. maja 1967 je  bila podpisana svečana listina o njunem prijateljstvu. Z izmenjavo delegacij in medsebojnimi obiski je sodelovanje preseglo običajne formalne okvire in preraslo v prijateljske odnose.
 
V sklopu obiska ob 50. obletnici pobratenja se je delegacija MO Maribor v sredo, 24. maja, v kapelici Old Royal Naval College, udeležila prevzema županske funkcije novega župana Greenwicha gospoda Petra Brooksa katerega se je udeležil tudi veleposlanik RS v Londonu Nj. eksc. mag. Tadej Rupel.
 
V četrtek, 25. maja dopoldne, je sledila otvoritev parka z imenom »Mariborski park«, s katerim se po novem imenuje park v predelu Woolwicha okoli katerega bodo zgradili več kot 5.000 stanovanjsko sosesko. Na dogodku so bili ob predstavnih obeh občin udeleženi tudi Chris Poynton, Karl Whiteman, in David James Brown, vsi predstavniki podjetja Berkeley Homes, ki je zadolženo za grajenje dela Woolwicha v katerem se nahaja Mariborski park.
 
Po uradnih nagovorih je sledil večerni program ob obletnici pobratenja, ki sta ga v mestni hiši izvedla SNG Maribor z baletno predstavo Radio & Juliet in Millennium Performing Art College Woolwich iz Greenwicha.


Priloge
 Sporočilo za javnost
Mestna občina Maribor • Ulica heroja Staneta 1 • mestna.obcina@maribor.si • tel.: 02/22 01 000
pravno obvestiloavtorji
rss
Facebook MOM