Občina Maribor
Otvoritev razstave "Migracije - med strahom in realnostjo" / 6.2.2020 ob 14. uri

 

Vabljeni na otvoritev razstave "Migracije - med strahom in realnostjo", ki bo v četrtek, 6. februarja 2020, ob 14. uri v Vetrinjskem dvoru - Preddvorana v I. nadstropju.

Zbrane bo nagovorila podžupanja MO Maribor Alenka Iskra, po razstavi nas bo popeljal zaslužni prof. dr. Silvo Devetak. Razstava bo na ogled do 21.2.2020.

 

Ogledu razstave bo sledilo druženje z manjšo pogostitvijo.

 

Ob predvidoma 14.45 bo v Večnamenski dvorani v I. nadstropju sledilo predvajanje filma Stranger in Paradise (trailer),  nizozemskega filma iz leta 2016, prejemnika 11 mednarodnih filmskih nagrad in deset nominacij.

 

Razstava in predvajanje filma sta del evropskega projekta »Snapshots from the borders – Utrinki z mej«. Gre za triletni projekt sofinanciran s strani Evropske unije v katerem sodeluje 14 držav in 35 partnerjev. V Sloveniji v projektu sodelujemo Mestna občina Maribor, občina Črnomelj in ISCOMET - Inštitut za etnične in regionalne študije iz Maribora kot nacionalni koordinator. Dolgoročni cilj projekta je krepiti sodelovanje in povezovanje občin, regij in nevladnih organizacij v Evropski uniji, ki se neposredno soočajo s temi problemi na svojih mejah in na ta način spodbujati oblikovanje ustreznih politik na lokalni, nacionalni in evropski ravni ter njihovo usklajeno in učinkovito izvajanje.Priloge
 VABILO
Mestna občina Maribor • Ulica heroja Staneta 1 • mestna.obcina@maribor.si • tel.: 02/22 01 000
Pravno obvestiloVarstvo osebnih podatkov
rss
Facebook MOM