Občina Maribor
Fotogalerija
Častitljivih 104 let gospe Marije Arih

3.1.2019 je gospa Marija Arih praznovala svoj častitljivi 104-ti rojstni dan. Obiskala sta jo nekdanja predsednica MČ Center, Valerija Vreča in član komisije za socialo, Lojze Klemenčič.
 

 

 

Prižig sveče predsednice MČ Center pri spomeniku Talcev

Na predvečer dneva mrtvih je predsednica MČ Center, Valerija Vreča prižgala svečo pri spomeniku talcev vsem borcem, ki so padli za našo svobodo.

 

 

3. PRAZNIK MČ CENTER

V sredo, 4.4.2018, je MČ Center praznovala svoj 3. praznik. V sklopu praznika so potekale razne dejavnosti: natečaj » V Mariboru zasveti prva žarnica,« priprava razstave Elektrarne na Dravi, ki jo je osnoval g. Anton Vagner, priprava razstave na Elektro Maribor, Vetrinjska ulica 2, uredila in pripravila jo je ga. Karin Zagomilšek Cizelj. Razstavljene so risbice otrok iz vrtca Jožice Flander, ki so sodelovali na natečaju. Prva slovesnost je bila ob 16.00 na Grajskem trgu, kjer je leta 1883 zasvetila prva žarnica na žarilno nitko. Pozdravni nagovor je imela predsednica MČ Center ga. Valerija Vreča, slavnostni govornik je bil župan MOMa g. Andrej Fištravec. Slovesnost je obogatila pihalna godba Maribor – Center. Glavna prireditev je bila ob 19.00 v HIŠI DRUŽENJA na Meljski cesti 37. Slavnostni govornik je bil g. Boris Sovič, predsednik uprave Elektro Maribor. Mag. Boris Sovič je tudi podelil nagrade otrokom vrtca Jožice Flander, ki so sodelovali na natečaju. V kulturnem programu je sodeloval vokalni kvintet IL DIVJI, ki je s svojim kvalitetnim programom obogatil dogodek. Prireditev je povezovala ga. Erika Jovanovski, ki je s svojo svežino prav tako obogatila slovesnost. Želimo, da se tradicija praznovanja praznika MČ Center nadaljuje in naj bo uspešna še v naprej.

 

 

 

 

 Častitljivih 103 let gospe Marije Arih

V januarju 2018 je predsednica  MČ Center, Valerija  Vreča, skupaj z g. Alojzem  Klemenčičem in g. Brankom Medikom, obiskala gospo Marijo Arih, ki je praznovala svoj častitljivi 103. rojstni dan.

V imenu MČ Center ji je voščila in poklonila simbolično darilo in ji zaželela še veliko zdravja in zadovoljstva.

Srečanje starejših občanov in dedek Mraz

V torek, 19.12.2017, nas je ob 17.00 uri v naši MČ Center, obiskal dedek Mraz. Prireditev je potekala v HIŠI DRUŽENJA, na Meljski cesti 37. V pestrem programu so nastopale učenke lutkovne skupine iz OŠ Malečnik, pod mentorstvom gospe Katje Kozelj Varl. Uprizorile so predstavo z naslovom JAJCE. Mali korenjaki, starši, starejše meščanke in meščani, so se zelo zabavali, saj je bila lutkovna predstava res kvalitetna, zabavna in tudi poučna. V programu je nastopal tudi glasbeni trio in popestril dogajanje. Seveda so se otroci najbolj razveselili dedka Mraza, ki je imel za vsakega lepo besedo in skromno darilce. Po programu je bilo prijetno druženje ob kozarčku vina in prigrizku. Največje zadovoljstvo so bile velike otroške oči, ki so radovedno spremljale dogajanje in se najbolj razveselile dedka Mraza. Kulturni program je organizirala predsednica za kulturo ga. Erika Jovanovski Lepa hvala vsem, ki ste nas počastili s svojim prihodom na prireditev. Valerija Vreča, predsednica MČ Center

 

 

Prižig sveče predstavnikov MČ Center pri spomeniku Talcev

V ponedeljek, 30.10.2017, so  predsednica MČ Center, Valerija Vreča,  Branko Medik  in Alojz Klemenčič, prižgali svečo pri spomeniku Talcev in tako počastili spomin na padle borce iz 2. svetovne vojne.

    

 

Praznovanje 2. praznika Mestne četrti

V sklopu našega 2. praznika MČ Center, smo z OŠ Bojana Iliha izvedli natečaj "v Mariboru zasveti prva žarnica". Z Elektro Maribor smo pripravili razstavo slik učencev, ki so v natečaju sodelovali. Razstava je na ogled v prostorih Elektra Maribor, Vetrinjska ul. 2, Maribor. Čudovito razstavo je pripravila ga. Karin Zagomilšek Cizelj, ugledala pa si jo je tudi predsednica sveta MČ Center, ga. Valerija Vreča.

 

 

        

 

 

 

  

 

Mestna četrt je 4. aprila praznovala svoj 2. praznik, zato smo v ta namen organizirali različne aktivnosti in prireditve, (fotografije Mihael Kacafura)

 

 

Prireditev na Grajskem trgu pred hišo, kjer je 4. aprila leta 1883 zagorela prva žarnica (nastop KUD Pošta) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Osrednja proslava v "Hiši druženja", prostori MČ na Meljski cesti 37 (nastopali so vokalna skupina Kresnice in The Oldies - dixieland) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Gospa Marija Arih praznovala 102. let

V petek, 24.2.2017, sta predsednica Sveta MČ Center Valerija Vreča in Alojz Klemenčič, član komisije za socialne zadeve v MČ obiskala gospo Marijo Arih, ki je v januarju praznovala častitljivi 102. rojstni dan.
Snidenje je bilo zelo čustveno, polno spominov in dogodkov iz daljne in bližnje preteklosti gospe Marije. Njene misli so bistre, besede izbrane, na trenutk zelo duhovite, ki jih lahko premore samo človek z bogato življenjsko zgodbo in modrostjo. Prisoten je bil tudi njen sin g. Ciril Arih, ki je predstavnika MČ lepo sprejel ter pogostil. Klepet je bil sproščen in poln pozitivne energije.
  
Ob slovesu je predsednica Sveta Valerija Vreča gospo Marijo povabila na proslavo ob praznovanju 2.praznik Mestne četrti Center, ki bo 4.4.2017.
 
 
 
Prihod dedka mraza

Mestno četrt Center je obiskal dedek mraz skupaj s spremljevalci. Dedek mraz je otroke obdaril s skromnimi darili.

 

    

 

Dan starejših občanov

Mestna četrt Center je 24.10.2016 v Hiši druženja organizirala kulturno prireditev ob dnevu starejših občanov. Na prireditvi so nastopali: KUD CODA, Samotarji - DU Hoče in Eva Stres.

Še nekaj utrinkov:

 

   

Radijska delavnica s Tonetom Petelinškom

Mestna četrt Center je gostila novinarja Radia Maribor g. Toneta Petelinška in njegovo radijsko delavnico znancev. V delavnici so sodelovali  predstavniki MČ Center (Valerija Vreča, Erika Jovanovski in Stanislav Jeclj) in podžupanom MOM g. Luketičem.

 

 

I. Praznik Mestne četrti Center

Mestna četrt Center je 4. aprila 2016 praznovala svoj 1. praznik.  Na ta dan je leta 1883 v središču Maribora, na današnjem Grajskem trgu, zasvetila prva žarnica na žarilno nitko. Karl Scherbaum, lastnik parnega mlina, je na parni stroj priključil dinamo, ki je proizvajal električno energijo za razsvetljavo proizvodnih in poslovnih prostorov ter vhoda v dom družine Scherbaum na Grajskem trgu. O naprednosti tehnološke rešitve, ki jo je predstavljala njegova električna razsvetljava s 36 žarnicami, priča dejstvo, da je prva moderna žarnica na žarilno nitko v Mariboru, Sloveniji in tem delu Evrope zasvetila le dobra tri leta po tem, ko je T. A. Edison v Združenih državah Amerike patentiral »novo žarnico«. S tem se je na naših tleh pričela doba elektrifikacije.
 
Predstavniki Mestne četrti se za pomoč zahvaljujemo: Rektorju Univerze Maribor g. Igorju Tičarju za govor, ter nastopajočim: KUD Pošta, Vrtcu Ivana Glinška, OŠ Bojana Ilicha, Konservatoriju za glasbo in balet Maribor ter I. Gimnaziji Maribor.
Posebej se zahvaljujemo podjetjema Elektro Maribor in Energiji Plus za donatorska sredstva. 
 
In še nekaj utrinkov iz prireditev:
Vir, Mihael Kacafura
      
  
 
Predstavniki MČ Center na obisku pri gospe Mariji Arih

Predstavniki Mestne četrti Center (predsednica MČ Valerija Vreča, podpredsednik komisije za socialno skrbstvo in zdravstveno varstvo Branko Medik in član komisije Alojz Klemenčič) so 11. januarja 2016 obiskali gospo Marijo Arih, ter ji ob tej priložnosti čestitali za 101 rojstni dan, katerega je gospa praznovala 3. januarja.

Gospe Arih želimo tudi v bodoče mnogo zdravja in vse dobro.

 

Še nekaj fotografij:

 

 

 

 

 

 

 

 

Božično - novoletni koncert Mestne četrti Center

Mestna četrt je dne 11.12.2015 v prostorih na Meljski cesti 37 organizirala božično-novoletni koncert z naslovom "Odprimo svoje srce in sprejmimo ljubezen". Na koncertu so nastopali: pevke ljudskih pesmi »MARICE« - DU Maribor, učenci OŠ Draga Kobala in KUD CODA. Koncert je obiskal tudi podžupan MO Maribor g. Zdravko Luketič.

 

Še nekaj utrinkov: 

 

 

 

 

 

 

 

Predstavniki Mestne četrti Center so 3.6.2015 obiskali gospo Zoro Gorjan

Gospa Zora Gorjan je 13. maja 2015 praznovala svoj 100. rojstni dan, ob tej priložnosti so jo obiskali in ji čestitali tudi predstavniki Mestne četrti Center (ga. Petra Štefanec, predsednica komisije za socialno skrbstvo in zdravstevno varstvo, g. Alojz Klemenčič, član komisije za socialno skrbstvo in zdravstveno varstvo) ter patronažna sestra ga. Marija Flejsinger (članica komisije za socialno skrbstvo in zdravstveno varstvo).
Gospe Gorjan tudi v bodoče želimo mnogo zdravja in vse dobro.

Vir: Petra Štefanec


Otvoritev prenovljenih prostorov Mestne četrti Center na Meljski cesti 37

Mestna četrt Center je v  četrtek, 5.3.2015 ob 17.00 uri, priredila svečano otvoritev prenovljenih prostorov na Meljski cesti 37.

Otvoritve se je udeležilo preko sto občanov. Med povabljenimi so bili: bivši člani sveta Mestne četrti Center z nekdanjim predsednikom g. Vasjem Cimermanom, ki so dali pobudo za obnovo in le – to tudi realizirali, ga. Tatjana Kristl, vodja službe za mestne četrti in krajevne skupnosti na MOM.

 

Uradno otvoritev je opravil g. župan  dr. Andrej Fištravec, ki je prireditev tudi  zelo pohvalil.

 

Poleg že omenjenih so se udeležili slavnostne otvoritve še: predsednice in predsedniki, tajnice in tajniki drugih MČ in KS. Prisostvoval je tudi novo izvoljeni svet Mestne četrti Center, ki je otvoritev tudi pripravil.

Uvodni pozdrav v otvoritev je opravila ga. Melita Cimerman kot vodja protokola Mestne četrti Center, prisotne pa je po pozdravu nagovorila tudi predsednica Mestne četrti Center, ga. Valerija Grbić.

 

Dogodek je bil popestren z bogatim kulturnim programom, ki ga je vodila in pripravila predsednica komisije za organiziranje in sodelovanje pri organizaciji kulturnih, športnih in drugih prireditev ter aktivnosti v Mestni četrti Center, ga. Erika Jovanovski.

Nastopajoči so bili iz območja Mestne četrti Center in sicer: vrtec Ivana Glinška Maribor, osnovna šola Bojana Ilicha Maribor, 1. gimnazija Maribor, Konservatorij za glasbo in balet Maribor in pevke ljudskih pesmi Marice iz društva upokojencev Maribor – Center.

 

Mestna četrt Center je s prenovljenimi prostori pridobila dodatne možnosti za prirejanje kulturnih prireditev, proslav, predavanj in drugih dogodkov ter navsezadnje tudi zborov občanov, saj  dosedaj teh možnosti ni imela.

 

 

 

 

Še nekaj posnetkov otvoritve (vir: Mihael Kacafura)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Predstavniki Mestne četrti Center so 8.1.2015 obiskali gospo Marijo Arih

Gospa Marija Arih je 3. januarja 2015 praznovala svoj 100. rojstni dan, ob tej priložnosti so jo obiskali in ji čestitali tudi predstavniki Mestne četrti Center (ga. Valerija Grbić, predsednica MČ Center in g. Alojz Klemenčič, nekdanji predsednik komisije za socialno skrbstvo in zdravstveno varstvo) ter patronažna sestra ga. Marija Flejsinger. 

Gospe Arih želimo tudi v bodoče mnogo zdravja in vse dobro.

 

 

 

 

 

 

 

Predavanje varuha bolnikovih pravic, ki je bilo 25.9.2014 v prostorih MČ Center

Predaval je varuh bolnikovih pravic g. mag. France Prosnik in  njegova pomočnica ga. Manja Habjanič

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mestna občina Maribor • Ulica heroja Staneta 1 • mestna.obcina@maribor.si • tel.: 02/22 01 000
Pravno obvestiloVarstvo osebnih podatkov
rss
Facebook MOM