Občina Maribor
Aktualne novice in dogodki

 

3. praznik MČ-CENTER

MČC JE PRAZNOVALA SVOJ 3. PRAZNIK V sredo, 4.4.2018, je MČ Center praznovala svoj 3. praznik. V sklopu praznika so potekale razne dejavnosti: natečaj » V Mariboru zasveti prva žarnica,« priprava razstave Elektrarne na Dravi, ki jo je osnoval g. Anton Vagner, priprava razstave na Elektro Maribor, Vetrinjska ulica 2, uredila in pripravila jo je ga. Karin Zagomilšek Cizelj. Razstavljene so risbice otrok iz vrtca Jožice Flander, ki so sodelovali na natečaju. Prva slovesnost je bila ob 16.00 na Grajskem trgu, kjer je leta 1883 zasvetila prva žarnica na žarilno nitko. Pozdravni nagovor je imela predsednica MČ Center ga. Valerija Vreča, slavnostni govornik je bil župan MOMa g. Andrej Fištravec. Slovesnost je obogatila pihalna godba Maribor – Center. Glavna prireditev je bila ob 19.00 v HIŠI DRUŽENJA na Meljski cesti 37. Slavnostni govornik je bil g. Boris Sovič, predsednik uprave Elektro Maribor. Mag. Boris Sovič je tudi podelil nagrade otrokom vrtca Jožice Flander, ki so sodelovali na natečaju. V kulturnem programu je sodeloval vokalni kvintet IL DIVJI, ki je s svojim kvalitetnim programom obogatil dogodek. Prireditev je povezovala ga. Erika Jovanovski, ki je s svojo svežino prav tako obogatila slovesnost. Želimo, da se tradicija praznovanja praznika MČ Center nadaljuje in naj bo uspešna še v naprej.
Aktualne novice in dogodki

V ponedeljek, 14.05.2018 ob 10:00 je v MC-Center Kacova ul. 1 potekala razgrnitev načrta strehe na glavni tržnici. Prisostvovali so, arhitekt projekta, predstavniki Snage, občine, predstavnici branjevk in člani Sveta MČ-Center s predsednico. Podani so bili tudi dodatni predlogi in izboljšave s strani branjevk in članov Sveta MČ-Center. Veseli smo, da se bo tržnica obnovila v tej meri, da bodo branjevke svoje delo lahko opravljale vsaj na suhem. Streha naj bi bila dokončana še v letu 2018.
AKTUALNO

Druge novice in dogodki v mestni četrti

Mestna četrt Center praznuje svoj praznik 4. aprila. Na ta dan je leta 1883 v središču Maribora, na današnjem Grajskem trgu, zasvetila prva žarnica na žarilno nitko. Karl Scherbaum, lastnik parnega mlina, je na parni stroj priključil dinamo, ki je proizvajal električno energijo za razsvetljavo proizvodnih in poslovnih prostorov ter vhoda v dom družine Scherbaum na Grajskem trgu. O naprednosti tehnološke rešitve, ki jo je predstavljala njegova električna razsvetljava s 36 žarnicami, priča dejstvo, da je prva moderna žarnica na žarilno nitko v Mariboru, Sloveniji in tem delu Evrope zasvetila le dobra tri leta po tem, ko je T. A. Edison v Združenih državah Amerike patentiral »novo žarnico«. S tem se je na naših tleh pričela doba elektrifikacije.
Arhiv novic in obvestil

 

Mestna četrt Center vabi na božično – novoletni koncert »ODPRIMO SVOJE SRCE IN SPREJMIMO LJUBEZEN«, ki bo v petek, 11. decembra 2015 ob 17. uri v prostorih Mestne četrti Center na Meljski cesti 37, Maribor.  

V programu sodelujejo:

  • Pevke ljudskih pesmi »MARICE« - DU Maribor;
  • Učenci OŠ Draga Kobala;
  • KUD CODA
Pekarna Magdalenske mreže vas v sodelovanju z Zavodom za urejanje mesta in krajine Maribor, vabi na dogodek, ki so ga pripravili v sodelovanju z dijaki Srednje šole za oblikovanje Maribor in učenci kreativnega programa pri Zvezi prijateljev mladine Maribor.

Druženje bo potekalo v petek, 27. 11. in ponedeljek, 30. 11. 2015, med 12:00 in 16.00,
na Grajskem trgu 7 (MČ Center). Vila Dravljica bo razprostirala Preprogo želja in vabila k skupnemu razmišljanju o našem mestu.
Mestna četrt Center organizira brezplačni začetni tečaj računalništva za starejše občane Mestne četrti Center od 55 let naprej. Tečaj bo potekal vsak torek in četrtek po eno uro (60 minut) na skupino v obdobju štirih tednov. Pričetek tečaja je 24.11.2015. Prostih je le 12 mest, zato pohitite s prijavo. Poudarek bo na osnovni uporabi računalnika in interneta.
Pridružite se nam pri spoznavanju dela z računalnikom. Povabite še prijateljico, soseda, znanca,…
 
 
 
KDAJ? 15.9.2015 OB 18. URI KJE? V PROSTORIH MESTNE ČETRTI CENTER NA MELJSKI CESTI 37
Mestna občina Maribor • Ulica heroja Staneta 1 • mestna.obcina@maribor.si • tel.: 02/22 01 000
Pravno obvestiloVarstvo osebnih podatkov
rss
Facebook MOM